Kemeraltı ve Çiğli'nin ardından üçüncü şube için adres Karabağlar
30.07.2024 - Salı 15:12İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın seçim devrinde verdiği kelamlardan biri olan Kent Lokantaları’nın birincisi Kemeraltı’nda ikincisi Çiğli’de açıldı. Ekonomik krizde İzmirlilerin sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlayan ve yüzleri güldüren lokantaların üçüncüsü Karabağlar’da hizmete girecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın seçim devrindeki vaatlerinden olan, birincisi Kemeraltı, ikincisi de Çiğli’de hayata geçirilen Kent Lokantası projesi halka halka büyüyor. Ekonomik krizin derinleşmesi, yurttaşların meskenleri dışında yemek yemelerinin zorlaşmasıyla birlikte ‘Sağlıklı, Lezzetli ve Ekonomik’ diyerek adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, açtığı Kent Lokantaları ile yüzleri güldürdü. Kemeraltı’nın akabinde Çiğli Maltepe Mahallesi’nde Cemil Meriç Bulvarı üzerinde Temmuz ayının birinci haftasında açılan ikinci şube bölgedeki vatandaşlardan, esnaf, emekli ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Kent Lokantalarında hafta içi saat 11.30’dan itibaren dört çeşit sağlıklı, muteber ve lezzetli yemekler 50 TL’den servis ediliyor.
Yeni şube Karabağlar’da
Kent Lokantası’nın bir toplumsal proje olduğunu söyleyen Grand Plaza AŞ İşletmeler Müdürü Efe Can Mutlu, “Çiğli’deki lokantamız 8 Temmuz’da açıldı. Artan ivmeyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Günde 400 şahsa yemek hizmeti veriyoruz. Talep ağır, insanlarımız sağlıklı, ekonomik yemek yeme imkanı bulduğu için çok mutlu. Üçüncü lokantamız Ağustos ortasında Karabağlar’da Bozyaka Hastanesi’nin çabucak ardında açılacak. Yurttaşlarımızın bütçesini rahatlatmak için belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla halkımızın uygun fiyatlı, sağlıklı yemek yiyebilecekleri noktalar oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek” sözlerini kullandı.
“Evimizdeki yemekler gibi”
Çiğli Kent Lokantası’nda yemek yemeyi tercih eden Hüseyin Ateş, “Bugünkü menüde kuru fasulye, mercimek çorbası vardı. Yemekleri çok hoş buldum. Fiyatları da uygun. Personeller ve emekliler için hoş bir uygulama” dedi. Semih Doğan da, “Belediyemize teşekkür ederiz. Bu tıp hizmetlerin yaygınlaşması hepimiz için daha düzgün olur. Ekonomik olarak herkes sıkıntı durumda” formunda konuştu.
Lokantadaki menüyü olağanüstü bulduğunu ve fırsat buldukça geldiğini söyleyen emekli esnaf İlker Soysal ise, “Kemeraltı’ndaki şubeye de gittim. O da hoş. Yaygınlaşması gereken kusursuz bir hizmet. Evimizdeki yemekler gibi” dedi.
“50 liraya kutu kola sıkıntı alınıyor, biz karnımızı doyuruyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’a bu hizmet için teşekkür eden Volkan Bingöl de, “Çok mutluyuz. Burada hem üniversite var, öğrenciler için de bizim için de çok yeterli oldu. Bu fiyata bu yemeği hiçbir yerde bulamazsınız” sözlerini kullandı.
Kent lokantalarının sayılarının artmasını dileyen Nuray Alan, “Gayet mutluyuz. Pak, karnımızın doyacağı ölçüde, ekonomik. Daha ne olsun? Teşekkür ediyoruz” biçiminde konuştu,
Çiğli’de açılan Kent Lokantası’na sık sık geldiğini söyleyen Davet Kısımlı, “Cemil Liderimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yerinde ve çok hoş işler yaptı. Bu da onlardan bir tanesi. Çok mutluyuz. Yemekler hijyenik, işçi güler yüzlü. Tam istediğimiz üzere. Bu zamanda bu fiyata asla bulunamayan bir şey. 50 liraya bir kutu kola sıkıntı alıyoruz. Biz 50 liraya karnımızı doyuruyoruz” diye konuştu.
Menüleri besin mühendisleri belirliyor
Lokantalarda besin mühendisleri tarafından incelenen menüler 4 çeşitten oluşuyor. Vatandaşlara su ve ekmek, pilav-makarna, salata yahut tatlı ya da meyve üzere bir yardımcı yemek, beslenme kıymetleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu biçimde belirlenen bir çorba servis ediliyor. Ayrıyeten sofrada Grand Plaza AŞ bünyesinde Ödemiş Bademli’de üretilen doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek yer alıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı